God nattesøvn – Sådan vælger du den rigtige seng

Din seng har stor betydning for kvaliteten af din nattesøvn. Derfor er det heller ikke ligegyldigt, om du sover i en gammel og slidt seng, eller du har en splinterny madras. Din seng skal nemlig yde den rette støtte og komfort, så din krop kan slappe helt af under søvnen.

Hvis du skal have skiftet sengen ud, får du her en guide til, hvordan du vælger den rette for at sikre den bedste nattesøvn.

Det skal du være opmærksom på, når du køber en ny seng

Der er flere faktorer, du skal have in mente, når du vælger en ny seng. Her gennemgår vi nogle af de vigtigste, så du kan finde ud af, hvad du reelt set har brug for.

Størrelse

Først og fremmest skal du overveje, hvilken størrelse sengen skal have. Den skal nemlig både passe til det rum, hvor den skal stå, men den skal også give god plads til, at du enten kan sove alene eller sammen med din partner.

Hvis I skal være to i sengen, er klassiske dobbeltsenge med 180×200 springmadrasser et oplagt valg. Her er der god plads at brede sig på, selvom du selvfølgelig kan få både større og mindre senge med plads til to personer.

Fasthed

Du kan få senge med madrasser i forskellige fastheder, og det er din kropsvægt, der afgør, hvor fast en seng du bør vælge. Du kan altid toppe sengen af med en topmadras, der enten giver et mere fast eller blødt underlag, men madrassen skal have fasthed efter kropsvægt.

Hvis du skal dele sengen med din partner, kan du med fordel overveje to separate madrasser, så I begge kan få den rette fasthed. Du kan bruge en dobbelt topmadras ovenpå, så revnen mellem madrasserne ikke kan mærkes.

Design

Sidst, men ikke mindst, spiller designet selvfølgelig også en rolle. Vil du gerne have en seng med bund, eller foretrækker du ben? Vil du gerne have bestemte farver eller materialer, eller er det afgørende, at du kan få en matchende sengegavl? Når du har sorteret senge fra, der passer i størrelse og fasthed, kan du med fordel vælge det design, der falder mest i din smag og som passer til soveværelsets indretning.