Hvad er bedst. Lasertoner eller blækpatroner?

Der findes mange forskellige printere og heraf tilbehør dertil, hvorved det kan være svært at figurere rundt i, hvis man er ny på markedet. Går du derfor med overvejelserne om at investere i en printer, men er i tvivl om hvilken, og hvorvidt den skal være med lasertoner eller blækpatroner, har vi i denne artikel samlet alt den fornødne viden du bør have med ved hånden. Læs med.

 

Ligesom så meget andet i dag, udvikles teknologien hele tiden, og dagligt bliver vi mødt af nye innovative løsninger eller produkter, der substituerer og udgør bedre alternativer. Det samme gør sig gældende i verdenen inde for printere, hvor der løbende udvikles nye forbrugsstoffer til printere. De to mest udbredt typer man skelner imellem er lasertoner og blækpatroner, hvorfor vi nedenstående har samlet en oversigt over deres forskelligheder.

 

Toner

Den mest væsentlige forskel ved toner og blæk, er at de hver især henvender sig til forskellige printere. HP W2410A toner vil eksempelvis udelukkende kun kunne bruges til en tonerprinter og omvendt. Derudover adskiller konsistensen sig også væsentligt fra hinanden, hvor toner består af et meget fint og tørt pulver. Tonerfarver fås primærfarverne CMYK som udgør Cyan (blå), magenta (rød), yellow (gul) og afslutningsvis key color (sort).

Blæk

Vælger man en printer med tilhørende blækpatroner, vil man opleve at konsistensen af forbrugsstoffet er af mere flydende substans. Yderligere vil man ved brug af blækpatroner foruden CMYK farverne, kunne printe et langt større udvalg af farvenuancer. Er man derfor interesseret i at printe fotografier eller andet grafisk materiale i en mere nuanceret farveangivelse f.eks. i forhåbning om større linkbuilding, kan en printer med blæk, være den rette for dig. Bliv klogere på hvad er linkbuilding.