Korrekt fodring af din hest er vigtigt for den daglige trivsel

Hestens mavetarm system er utrolig kompliceret, og svært at blive klog på. Der findes mange forskellige varianter af foder til heste, og det er en jungle at finde rundt i. Hestens kost og daglige indtag af foder er helt essentielt for den daglige trivsel. Man har via undersøgelser fundet ud af at ca. en fjerdedel af alle varmblodsheste har mavesår i en eller anden grad. Læs mere om hvordan du kan øge din hests trivsel gennem korrekt fodring. 

Man kan søge nettet tykt og tyndt, og måske føle sig mere forvirret omkring foder end da man startede. Der findes desværre mange hestetosser på nettet som alle sammen tror at de er kongen af internettet og at de har styr på mange ting.

Når du søger efter fakta på nettet så vær sikker på at du er selektiv i informationerne og er kritisk overfor hvorfra faktaene kommer fra. Rigtig mange hestemennesker udtaler sig kun ud fra erfaring i deres eget tilfælde, men det er ikke ens betydende med at det vil fungere for dig og din hest. 

Nogle gange kan udgifter til hesten komme uforudset. Ingen har lyst til at stå med en uventet dyrelæge regning, og nogle gange kan økonomien blive lidt presset. Har du brug for et billig forbrugslån kan du finde det her. Nogle gange sker der også uventede ting i livet, oveni problemer med hestene. Det kan være svært at overskue alle livets op og nedture på en gang og nogle gange er det godt at bede om hjælp. Har du mistet en som efterlader sig et dødsbo, kan du finde hjælp hos Dødsbo Hjælpen, lige her https://dodsbo-hjelpen.dk/doedsbo-koebenhavn/.

Mavesår hos heste

En af de mest alvorlige konsekvenser af forkert fodring kan være mavesår eller kolik. Kolik er en form for forstoppelse af hestens fordøjelsessystem, som er meget farligt for en hest fordi den ikke kan kaste op. Mavesår har man fundet ud af kan skyldes en kombination af ukorrekt fodring og stress relaterede begivenheder. 

Hos mennesker skyldes mavesår en særlig bakterie i mavesækken, men det gør det ikke hos heste. Man han undersøgt at foder med et højt indhold af stivelse, øger mavesyrens surhed i mavesækken. Da denne mavesyre er ætsende, kan der komme sår som er yderst smertefulde. Heste der fodres med fiberholdigt foder, og ofte mange gange om dagen, er mindre tilbøjelige til at få mavesår. Desuden er rigeligt med stråfoder også vigtigt for hestens mavetarmsystem, således at hesten så vidt muligt altid har mad i maven.